Megoldásaink

További egyedi megoldásaink…

Rendszergazda megoldások

21. századi technika, hogy számítógépes rendszerét még könnyebben kezelhesse.

Mindazon alapszolgáltatásokon felül, amelyekkel a rendszergazdák általában hozzájárulhatnak egy-egy cég eredményességéhez, mi még néhány további különlegességgel segítjük munkáját.

Faxolás a 21. században

Évtizedeken át az üzleti kapcsolattartás nélkülözhetetlen eszköze volt a faxgép. Az internet elterjedésével a faxolás divatjamúlt kommunikációs módszerré vált. Talán tényleg itt az ideje, hogy megváljunk a jó öreg faxgéptől. Persze azért nem kell lemondanunk a faxolás előnyeiről !

Használja a számítógépét faxolásra! Ez a megoldás számos előnnyel jár:

  • megszabadul a készülék mechanikai hibáitól;
  • a kinyomtatott szöveg tiszta, jól olvasható;
  • a számítógépes faxolás olcsó;
  • az Önnek küldött faxok e-mail formájában érkeznek meg, így azok továbbküldése is egyszerű;.
  • nagy mértékű papír-takarékosság, hiszen csak azt a faxot kell kinyomtatnia, amelyre hosszabb távon szüksége van.

Kérje ajánlatunkat, amelyet cége igényei szerint alakítunk ki!

 

Távoli adatelérés

A cégek gyakran szembesülnek azzal a problémával, hogy a központi adatbázisokat körülményesen vagy egyáltalán nem érik el a külső telephelyeken vagy otthon dolgozó munkatársak. Cégünk erre a problémára is kínál megoldást: ez pedig a VPN (Virtual Private Network), vagyis a virtuális magánhálózat, az interneten keresztül kialakított adatcsatorna, amellyel munkatársai elérhetik a központi irodai hálózatot.

Az általunk telepített VPN-t használja például az az ügyfelünk, amely három, nagy budapesti telephelyét kapcsolja össze ily módon további 18 vidéki irodával.

Kérje ajánlatunkat, amelyet cége igényei szerint alakítunk ki!

 

Van a távoli munkavégzésnek egy még hatékonyabb módja is…

… az úgynevezett „távoli asztal kapcsolat” (Remote Desktop Connection). Ebben az esetben az interneten keresztül úgy csatlakozhat egy másik számítógéphez, hogy annak asztalát is látja, sőt a billentyűzetet és az egeret is irányíthatja.

Egyik ügyfelünknek 12 kiskereskedelmi boltja van az ország különböző városaiban. Az ott dolgozók a központi irodában működő szerverhez távoli asztal kapcsolat segítségével csatlakoznak, így folyamatosan figyelemmel kísérhetik a teljes értékesítési hálózat adatait.

Kérje ajánlatunkat, amelyet cége igényei szerint alakítunk ki!

 

Működhet-e egy adott hardveren egyidejűleg többféle operációs rendszer?

Igen, gond nélkül, a virtualizáció segítségével. Ennek gyakorlati haszna így foglalható össze:

• Régebbi, az új operációs rendszereken egyébként már nem alkalmazható szoftverek élettartamának meghosszabbítása. A virtualizációval a régi DOS-alapú programokat is futtathatja Windows 7 alatt.

• A szerverek virtualizációjával az egyes alkalmazások elkülöníthetők, így a kompatibilitási problémák jó része kiküszöbölhető. Több kisebb kiszolgáló számítógép egy nagyobb teljesítményű fizikai szerveren futhat, ezzel a szerverek kihasználtsága optimalizálható. Mérséklődik az energiafelhasználás és az általános működtetés költsége is, hiszen az egyes virtuális gépekhez az erőforrásokat (CPU, memória, tárhely, stb.) is rugalmasabban lehet hozzárendelni.

Kérje ajánlatunkat, amelyet cége igényei szerint alakítunk ki!